14 april waag ik me in Rotterdam voor een spoken word estafette. Eerder die avond zal ik in een talkshow praten met vrouwen over mannen die transformeren in vrouwen, oude vrouwen met jonge mannen en oude mannen met jonge mannen en het publiek mag geloof ik ook nog wat zeggen, dus komt allen. 70 auteurs in twee dagen voor 20 ballen.

Acht spoken word artiesten richten zich in een estafette tot ‘de ander‘ met een brieftekst over de tijdgeest, voorbij het strikte individualisme dat spoken word vaak kenmerkt. Artistiek uitgangspunt vormt het gedicht dat W.H. Auden schreef voor een documentaire die de dynamiek toonde van de moderne Britse posterijen, This is the nightmail. Ruim 80 jaar later klinkt dit gedicht als een rap en spoken word avant la lettre en tevens gedateerd: wie krijgt nog brieven en wat is nog urgent genoeg om te willen delen? De performers brengen een eigen tekst van tenminste dezelfde lengte als het gedicht van W.H. Auden.