Biografie

Bernard Wesseling (1978) debuteerde in 2004 als prozaschrijver met de roman De favoriet. Zijn poëziedebuut Focus won de C. Buddingh’-prijs in 2006. Daarna volgden de bundels: Naar de daken (nominatie J.C. Bloem-prijs) en & de dag ligt open als een ei in zijn gebroken schaal. En de romans Portret van een onaangepaste en Gezelschapsjongen.

Zijn poëzie is vertaald in het Frans, Grieks en Spaans. Hij vertaalt poëzie en proza (vaak samen met punkrocker Jan de Nijs) vanuit het Engels. Jarenlang werkte hij als fietskoerier in Amsterdam, een ervaring waar de roman Midzomer, stadsmoe uit voortkwam.

Deze roman inspireerde regisseurs Halil Özpamuk en Eva van Pelt een documentaireserie te maken over Fietskoeriers Amsterdam: Trappers, in december 2022 uitgezonden door de VPRO. Wesselings meest recente werk is de literaire memoir We ramen de schade die ons het zicht op de weelde ontneemt.

Fotocredit: Kasper Vogelzang