Bekroond met de C. Buddingh’ prijs

Twee jaar na zijn lovend ontvangen debuutroman De favoriet laat Bernard Wesseling zien dat hij ook een talentvol dichter is. Wie niet overeenkomt met wat er van hem gemaakt wordt, moet op zoek naar alternatieven – zo verklaart Wesseling zijn gedichten. In Focus klinkt een koortsige stem die vat probeert te krijgen op de chaos in de wereld. Want wat de een verdraagt is de ander te veel. Of te weinig. De vader als vreemde, het bezweren van de monotonie, verzoening met het gebrek aan onvoorwaardelijkheid – op een haast bezwerende toon, vol overgave en met gevoel voor humor werpt Wesseling zich in de wereld van de poëzie.

‘Bernard Wesseling is klaar voor het schrijverschap. Koortsig, bezwerend poëziedebuut van groot talent.’ GPD-bladen

Videoportret 2007

Poetry International Persbericht

Recensies

Volkskrant

NRC

Meander