Ergens in Amsterdam huist een bijzonder fietskoeriersbedrijf. Onder leiding van de ruimhartige Stanley werkt er een bonte, maar hechte groep werknemers. Elke koerier heeft eigen redenen om zich een slag in de rondte te trappen door de stad. En eigen stille dromen…

In tegenstelling tot veel andere koeriersdiensten heeft Fietskoeriers Amsterdam een sociaal maatschappelijke missie. De medewerkers zwermen door weer en wind en vaak met frisse tegenzin uit over Amsterdam, een stad die steeds meer wordt getekend door grote tegenstellingen tussen de haves en de have nots. Dat doen ze onder leiding van de ruimhartige Stanley, die zelf geen benen heeft en zich met een kruk en een Birò verplaatst.

De documentaireserie Trappers portretteert een groep mensen in de samenleving die vaak anoniem blijft. In hun uitvalsbasis vechten de koeriers elkaar soms de tent uit met harde grappen en bijtende ruzies. Ze vormen ook een hechte familie met alles erop en eraan: vaste stokpaardjes, oplopende irritaties, taboes, humor, veel opofferingsgezindheid en aanwaaiende buurtbewoners, zoals de bovenbuurvrouw op wie Stanley erg gesteld is. De koeriers zijn tot elkaar veroordeeld. Ze kunnen niet met, maar al helemáál niet zonder elkaar. En dan moet ook die zaak nog eens overeind blijven.

Geïnspireerd door de roman ‘Midzomer, stadsmoe’ van Bernard Wesseling

Regie: Halil Ibrahim Özpamuk en Eva van Pelt

De hele serie is nu te zien op npostart.nl of via vpro.nl